Placki z twarogu

Placki w każdej postaci mi smakują. Wytrawne, czy na słodko, wszystkie chętnie zjem 😊 Teraz, gdy jest piękna pogoda i cały czas pojawiają się nowe, sezonowe owoce, to właśnie z nimi najchętniej jem placki. Dziś chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku – racuchy twarogowe z borówkami ♥️

Czego potrzebujemy? (na ok 6 szt)

-125 g twarogu
-1 szklanka mleka
-1 szklanka mąki
-1 łyżeczka cukru waniliowego
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1/2 łyżeczki cukru
-borówki
-olej do smażenia

Robimy!

Twaróg wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy resztę składników (oprócz borówek) i mieszamy widelcem lub łyżką, aż składniki się połączą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z borówkami.

Dodaj komentarz

Blog na WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij