Jajka to smaczna propozycja śniadaniowa, ale nie tylko. Można je przygotować na wiele sposobów. Dziś smaczna propozycja jajeczna, którą można wykorzystać na kolorową kolację, spotkanie, czy zbliżające się święta 🙂 Gotowane jajka i pyszny, wyrazisty sos to duet IDEALNY! Podanie już w iście wiosennych kolorach 😃 Częstujcie się. JAJKA Z SOSEM TATARSKIM ❤️
Czego potrzebujemy?
-10 jajek
-ok 150 g marynowanych pieczarek
-2 duże ogórki kiszone lub konserwowe
-1 mała cebula
-4 łyżki majonezu
-1 łyżeczka musztardy
-sól, pieprz
-szczypiorek lub koperek do posypania
Do dzieła!
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Układamy na talerzu żółtkiem do góry.
Cebulę, pieczarki i ogórki kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy sól, pieprz, majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy. Tak powstałym sosem polewamy ułożone na talerzu jajka. Można posypać siekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Dodaj komentarz