Jajka z sosem tatarskim

Jajka to smaczna propozycja śniadaniowa, ale nie tylko. Można je przygotować na wiele sposobów. Dziś smaczna propozycja jajeczna, którą można wykorzystać na kolorową kolację, spotkanie, czy zbliżające się święta 🙂 Gotowane jajka i pyszny, wyrazisty sos to duet IDEALNY! Podanie już w iście wiosennych kolorach 😃 Częstujcie się. JAJKA Z SOSEM TATARSKIM ❤️

Czego potrzebujemy?

-10 jajek

-ok 150 g marynowanych pieczarek

-2 duże ogórki kiszone lub konserwowe

-1 mała cebula

-4 łyżki majonezu

-1 łyżeczka musztardy

-sól, pieprz

-szczypiorek lub koperek do posypania

Do dzieła!

Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Układamy na talerzu żółtkiem do góry.

Cebulę, pieczarki i ogórki kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy sól, pieprz, majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy. Tak powstałym sosem polewamy ułożone na talerzu jajka. Można posypać siekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Dodaj komentarz

Blog na WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij